Onderhoud

HI-MACS® is een uiterst vuilafstotend en sterk materiaal en daardoor zeer gemakkelijk in onderhoud.

De volgende eenvoudige en nuttige onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw nieuwe product te kunnen genieten. Net als andere waardevolle materialen zal HI-MACS® op zijn best zijn wanneer u het met zorg behandelt!

Dagelijks vuil? HI-MACS® is een volkomen homogeen materiaal. Aangezien het geen poriën heeft, kunt u het moeiteloos met een vochtige doek, een spons en met een zacht reinigingsmiddel reinigen. Voor alle mat afgewerkte oppervlakken kunt u zelfs gewoonweg een in de handel verkrijgbaar schuurmiddel gebruiken. Om een gelijkmatig aanzicht te behouden, gebruikt u het beste van tijd tot tijd een schuurmiddel of een natte spons.

Hardnekkig vuil? Er zou een verkleuring kunnen ontstaan door kleurstoffen, thee of fruitsappen. Met een bleekmiddel kan dit probleem eenvoudig worden opgelost (niet langer dan vijf minuten laten inwerken). Vervolgens reinigt u het oppervlak met een in de handel verkrijgbare allesreiniger. Spoel daarna grondig met schoon water na. Matte oppervlakken kunt u met een schuurmiddel behandelen. Nagellakvlekken kunnen met een niet-acetonhoudend middel worden verwijderd of behandel de vlek lichtjes met een licht schuurmiddel.

Zuurhoudende reinigingsmiddelen? Vele reinigingsmiddelen bevatten zuren (bv. methyl- chloride of aceton). Deze moeten vermeden worden bij de behandeling van een HI-MACS® oppervlak. Mocht per ongeluk toch dergelijk product met het materiaal in aanraking komen, spoelt u dan het oppervlak grondig met veel zeepwater om mogelijke verkleuring tegen te gaan.

Hete voorwerpen? Pannen of potten die heet van de kookplaat of uit de oven komen mogen, zoals bij de meeste  andere materialen, niet rechtstreeks op het HI-MACS ® oppervlak worden geplaatst. Gebruik hiervoor gewoonweg onderzetters. Wanneer u kokende vloeistoffen in Hi-MACS® gootstenen of spoelbakken giet, moet u gelijktijdig koud water laten lopen.

Scherpe voorwerpen? HI-MACS® weerstaat aan de belasting van het dagelijks gebruik. Puntige en scherpe voorwerpen kunnen op het HI-MACS ® oppervlak insnijdingen of krassen achterlaten. Oppervlakkige insnijdingen of krassen kunt u eigenhandig eenvoudig herstellen. Bij uitzonderlijk diepe insnijdingen bevelen we aan om een vakman in te schakelen.

MAX-CLEAN
Bij hardnekkig vuil heeft Engels Design and Decoration nu ook de gebruiksklare cleaner voor de dagelijkse reiniging van uw HI-MACS® producten. Of de gebruiksklare polish, voor het verwijderen van extreme vervuiling en lichte krasjes met behoud van een matte finish op uw product.
Meer info of bestellen kan hier!

Meer info... contacteer ons nu!